Punctele negre apar din cauza faptului că se acumulează mult sebum din interiorul pielii iar acesta permite apariția dopurilor și celulelor moarte.
Ce este sebumul?
Sebumul este o secreție naturală a glandelor sebacee care ajută la hidratarea pielii. Problema apare în momentul în care se acumulează din ce în ce mai mult și apar comodoanele. Mai exact, porii rămân blocați și pielea nu mai poate respira atunci când aerul oxidează sebumul apar și punctele negre de care ne este uneori așa de greu să scăpăm.
Care sunt zonele predispuse punctelor negre?
Punctele negre apar în zona T. Această zona cuprinde fruntea, nasul și bărbia.
În aceste 3 zone sebumul este prezent în cantitate mult mai mare din cauza pielii uleioase. Zona în care punctele negre sunt vizibile
este zona nasului.
Cum apar punctele albe și punctele negre?
Punctele albe încep să apară în momentul în care porii nu iau contact cu aerul deci atunci când nu oxidează. Porii înfundați vor avea o culoare albă, din cauza grăsimii.
Diferența majoră dintre acestea două este că punctele albe sunt vizibile pe suprafața pielii pe când punctele negre sunt în piele și sunt și mult mai vizibile.
Punctele negre apar în momentul în care sebumul este secretat în exces peste celelalte celule și ajung să fie negre aceste puncte din cauza deschiderii mari a porilor iar melanina sebumului se oxidează.
Apariția punctelor negre este influențată și de machiaj?
Persoanele care se machiază zilnic sunt mai predispuse să-și îngreuneze tenul cu punctele negre deoarece unele machiaje fac parte din produsele uleioase. Întotdeauna produsele uleioase vor avea ca și efect advers apariția coșurilor, punctelor negre dacă tenul este unul sensibil.
Dacă tenul tău este gras, vor apărea punctele negre din cauza acestui lucru, nu numai din cauza machiajului.
Factorii interni contribuie la apariția punctelor negre.
Acești factori pot fi schimbările hormonale, pubertatea, pe perioada menstuatiei dar și când se folosesc anti-conceptionalele.
Alimentația reprezintă un factor foarte important deoarece mâncarea nesănătoasă pe care alegem să o mâncăm, își va lăsa amprenta pe tenul nostru. Într-o perioada în care tenul este încărcat, încercați pe cât posibil să mâncați salată, fructe, mâncare preparată acasă care nu este încărcată de grăsimi. Încercați să beți cât mai multă apă și toate aceste lucruri va vor ajuta foarte mult în curățarea tenului.
În cazul în care deja aveți puncte negre, va trebui să:
Consultați un dermatolog sau mergeți la un salon profesionist care vă poate ajuta cu această problema. Cel mai bine evitați să tratați problemele tenului acasă deoarece puteți să agravati situația. Nu toate produsele pe care le găsiți pe internet sunt bune pentru toate tipurile de ten. Un produs care pe tenul meu a reacționat foarte bine, pe tenul tău poate avea consecințe majore.
Cu ce produse și tratamente pentru curățarea tenului să încep?
Cel mai important lucru este să te demachiezi zilnic, pentru a scăpa de punctele negre.
Caută produse profesionale special create pentru ten gras sau sensibil. Observă mai întâi tipul tău de ten pentru a știi ce produse să alegi .
Așadar dacă până acum mai săreai peste etapa de demachiere, pentru a scăpa de punctele negre este obligatoriu să o respecți seară de seară.
Pot scoate și acasă punctele negre
Dacă întâmpinați probleme cu punctele negre sau coșurile în general va fi nevoie să mergeți la tratamente faciale. Lasati-vă pe mâna experților deoarece este posibil să înrăutățiți situația iar ulterior tenul să se refacă mult mai greu. Încercați să nu scoateți punctele negre acasă ca să nu răspândiți infecția. Chiar dacă pentru moment poate să pară că punctele negre au fost eliminate, trebuie să luați în calcul că în foarte scurt timp pot apărea înapoi.
Ce tratamente pentru curățarea facială în profunzime să încep să fac?
Poți începe tratamentul cu ProSkin. Este un tratament care ajută foarte mult la înlăturarea punctelor negre și se folosește de ultrasunete.
Peeling chimic
Peelingul chimic te poate ajuta să îndepărtezi definitiv celulele moarte și sebumul care contribuie la apariția punctelor negre.
Pe parcursul acestui tratament îți va fi aplicată pe față o solitie chimică care îndepărtează un strat de piele, având mai apoi tenul curat. Dacă pentru tenul tău este recomandat să faci peelinguri faciale mai puternice, caută un salon experimentat care să se ocupe de acest lucru.
Remediile naturale mă pot ajuta în vreun fel?
Sunt foarte multe remedii naturiste de care te poți folosi. Unul ar fi baia cu aburi sau mai sunt și câteva tipuri de gomaje care pot fi făcute cu ingrediente pe care cu siguranță le aveți în bucătărie. Dacă optați pentru acestea trebuie să aveți multă răbdare deoarece durează până să apară primele rezultate.
Te mai poți folosi și de pasta cu bicarbonat de sodiu.
Procedura este să speli fața cu apă călduță iar astfel porii se deschid.
Amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu apă minerală. Pasta fină pe care o vei obține va trebui să fie aplicată abundent pe zona cu puncte negre, printr-un masaj blând, cu mișcări circulare. Masajul și pastă vor ajuta în eliminarea celulelor moarte și impurităților acumulate în pori. După 5-10 minute se clătește fața cu apă caldă, apoi cu apă rece, pentru închiderea porilor.
Poți încerca și scrub-ul cu suc de lămâie și zahăr
Acest scrub se obține prin amestecarea unei lingurițe de zahăr timp de 2 minute. Faceți masajul cu acest scrub în mod circular insistând în zonele cu puncte negre.
Apoi clătiți fața cu multă apă și cu mare atenție la zona ochilor. Datorită efectului revigorant al sucului de lămâie se îndepărtează celulele moarte și astfel se obține un ten strălucitor și curat. Încearcă această procedura o dată pe săptămâna și vei fi uimită de rezultatul obținut.
Persoanele care se confruntă cu punctele negre știu cât de neplăcut este aspectul oferit de acestea. De la primele semne ale apariției punctelor negre trebuie să luați măsuri pentru a le putea îndepărta în scurt timp.
Comentarii recente