Chiar dacă mergi la salon pentru a le îngriji sau dacă alegi să le îngrijești acasă, trebuie să ai mare grijă la sănătatea acestora. Odată ce una din unghiile tale devine infectată din cauza unui instrument care poate nu este dezinfectat suficient sau din cauza tăierii greșită a unghiei, devine foarte dificil să scapi de aceste complicații.

 Mai jos voi lăsa cele mai importante sfaturi care din punctul meu de vedere sunt vitale pentru a avea unghii sănătoase.

15 sfaturi pentru unghii sănătoase

Unghiile tale sunt sănătoase?

Toate ne dorim să avem unghii sănătoase, atât la mâini cât și la picioare. Cu siguranță nu ne dorim să avem complicații la nivelul unghiilor deoarece odată ce ai o astfel de complicație devine foarte greu să îți aduci unghia la normal.

 Îți voi prezenta cele mai importante semne ale unghiilor sănătoase

Aspectul unghiei tale ar trebui să fie unul plăcut și unghia să aibă culoarea alb spre rozaliu

Este important ca unghiile dar și vârfurile să fie egale

Ar trebui să aveți la baza unghiei formă de semiluna

În cazul în care întâmpinați probleme cu unghiile trebuie să începeți să le tratați din timp.

 Cu cât evoluează mai mult infecția sau problema unghiei cu atât va fi mult mai greu să scapați de ea. Nu ezitați să apelați din prima la un specialist, dermatolog sau manichiură/pedichiură medicinală deoarece ei au tehnici care dau rezultate bune, nu are sens să încercați să reparați unghia afectată acasă deoarece voi puteți crede că acționați bine și defapt se poate întâmpla pe dos, mai exact ajutați în dezvoltarea infecției.

Când mergeți la un salon nou, la care nu ați mai fost să va faceți manichiura sau pedichiura verificați ca ustensilele să fie sterilizate în fața voastră, să vedeți că sunt dezinfectate înainte de ședință. Dacă considerați că nu sunt dezinfectate cu atenție spuneți acest lucru astfel încât să puteți preveni orice neplăcere. Sănătatea unghiilor este foarte importantă iar dacă nu aveți grijă cu acest aspect cu timpul poate începe să fie afectată și pielea, nu numai unghia.

 Unghiile trebuie să fie curate în permanență

Aveți grijă ca atunci când vă spălați pe mâini  să spălați foarte bine și zona din jurul unghiei. Dacă aveți unghii lungi acordați atenție și zonei de sub unghie deoarece și de acolo pot porni infecții nedorite. Puteți folosi o periuță de dinți cu care să curățați zona din jurul unghiei.

Unghiile sunt foarte delicate

Cel mai bine este să eviți să cureți insistent într-o anumită zonă, și să eviți ustensilele din metal. Acestea sunt foarte dure pentru unghii. Doar cu o singură greșeală făcută poți provoca o infecție.

Unghiile trebuiesc tăiate regulat

Nu-ți lăsa unghiile lungi dacă nu ai timpul necesar pentru a le întreține. Unghiile lungi sunt mai predispuse afecțiunilor mai ales atunci când se rup. 

Sunt multe cazuri în care unghia naturală este  foarte afectată din cauza unghiei false. Dacă unghia naturală suferă o ruptură din carne este un proces greu și dureros prin care repari această problemă.

Am decis să enumăr și lucrurile mai puțin plăcute deoarece este important ca atunci când faceți o alegere legată de unghiile dumneavoastră să știți și consecințele și pașii care vă pot duce la o infecție sau disconfort la nivelul unghiilor.

în cazul în care ți se întâmplă să ai o unghie ruptă și să nu fii acasă sau să nu ai instrumente necesare pentru a ameliora durerea, îți recomand ca de fiecare dată să ai o pilă în geantă.

Care este modul în care să folosesc  instrumentele pentru unghii?

Indiferent că alegi să-ți faci unghiile la salon sau acasă, trebuie să te asiguri că instrumentele sunt foarte bine dezinfectate.

Fiecare unealtă trebuie să fie sterilă astfel încât să nu existe riscuri de infectare a unghiei. Dacă nu aveți acasă un aparat care să va ajute cu sterilizarea puteți folosi săpun și alcool. Dacă le folosiți pe acestea două după fiecare manichiură totul va fi în regulă.

Folosește baza pentru unghii.

Înainte de fiecare manichiură, protejează-ți unghiile cu o bază aplicată deoarece astfel protejezi unghia de următoarele straturi pe care le vei aplica și aspectul final va fi mult mai frumos.

Etichetele sunt importante 

Asigură-te că produsele pe care vrei să le aplici pe unghiile tale nu sunt toxice. Chiar și un simplu lac de unghii poate dăuna.  Multă lume nu se gândește că unele produse le pot face foarte mult rău unghiilor și astfel își aplică acasă diverse produse de la firme despre care nu știu multe  .

Cunosc foarte multe persoane care nu doresc să-și facă unghiile acasă tocmai din cauza acestor riscuri care pot apărea din cauza necunostintei. Nu este suficient să urmăriți  câteva videoclipuri pe youtube și să începeți acasă să aveți grijă de manichiură și pedichiură. 

Când alegeți salonul la care să mergeți, la fel, trebuie să fiți foarte atente ca ustensilele să fie sterile, poate chiar ar fi bine să alegeți un salon care oferă fiecărei cliente ustensilele ei. 

Prin acest articol am vrut să expun întâmplările nefericite care pot rezulta din neatenția acordată produselor pe care le aplicăm pe unghie, dar și a ustensilelor nedezinfectate sau folosite prea agresiv pe suprafața unghiei. Cu cât sunteți mai atente la aceste aspecte cu atât veți evita cât mai mult posibilitatea infectării, apariției verucilor, unghiile încarnate sau alte complicații.

Dacă deja le întâmpinați nu continuați să mergeți la manichiură, consultați un dermatolog sau mergeți la manichiură/pedichiură medicinală iar în acest fel problema va fi tratată direct de profesioniști.

Va așteptăm la salonul nostru, unde se vor ocupa de mâinile și picioarele dumneavoastră profesioniști care sunt în domeniu de foarte mulți ani.

 Vom avea grijă să nu aveți complicații ale unghiilor din cauza nedezinfectarii ustensilelor sau a aplicării prea dur a procedurii de dinaintea începerii aplicării ojei. 

Dacă doriți să va faceți manichiura acasă țineți cont de sfaturile din acest articol și cu siguranță unghiile dumneavoastră vor fi sănatoase

Te asteptăm cu drag la salonul nostru pentru cele mai bune servicii de manichiură și pedichiură!