Toate ne dorim să avem tenul perfect, la fel ca cel al modelelor. În realitate, majoritatea femeilor au neplăcerea de a experimenta măcar odată un episod acneic. Între 14 și 24 de ani tenul este mai predispus problemelor. Multe femei se confruntă cu probleme ale tenului.

Cea mai des întâlnită  este cea a porilor dilatați.

În acest articol vom discuta despre cum se poate amelioara.

Porii dilatați aduc după sine 2 complicații principale: punctele negre și acneea. Vor apărea și câteva semnale de alarmă care ne vor îndruma să luăm cât mai repede măsuri.

Tenul arată puțin îmbătrânit, din cauza porilor dilatați aspectul pielii poate fi ca și coaja de portocală.

Excesul de sebum, zonele lucioase fiind nasul, fruntea și bărbia.

Punctele negre care apar din cauza porilor dilatați deoarece acestora le este foarte ușor să se încarce de impurități. Acest lucru ajută la apariția punctelor negre.

Un ultim semn al porilor dilatați este acneea.

Ca să poți rezolva problema trebuie să cunoști și cauzele. Voi enumera motivele pentru care întâmpini probleme cu porii dilatați.

Persoanele cu ten gras vor avea întotdeauna exces de sebum, pielea fiind lucioasă în zona T.

Greselile în igienă feței. Este foarte important să nu folosești nici un produs care să stimuleze producția de sebum, acest lucru duce inevitabil la dilatarea porilor. Nu curăța tenul mult prea des și evită să folosești foarte multe produse de exfoliere.

Modificările hormonale contribuie și ele la apariția porilor dilatați.

Dacă te machiezi excesiv, acest lucru poate să blocheze porii și astfel îngreunezi eliminarea sebumului.

Sauna ajută la deschiderea porilor, așadar evită pe cât posibil acest lucru.

Fumatul este un alt factor care dăunează 

Porii dilatați pot fi și moștenire genetică. în acest caz trebuie să găsiți metode pentru a combate neplăcerile și să aveți mare grijă în permanență la toate aspectele necesare.

Din fericire există foarte multe tratamente care rezolva problema porilor dilatați. Tratamentele le poți face și la un salon specializat cât și în propria ta casă.

Uite câteva direcții în care poți să acționezi:

Primul pas pe care ar fi bine să îl faci este să consulți specialiștii în estetică, pentru a-ți indica ce produse și tratamente se potrivesc tenului tău. 

Urmează zilnic principalii pași pentru îngrijirea tenului, demachierea zilnică fiind esențială pentru o piele frumoasă și sănătoasă.

Știind care sunt cauzele principale care duc la dilatarea porilor, pe o parte dintre ele le poți rezolva, astfel încât efectele problemei să fie eliminate. De exemplu, dacă ai un ten gras, poți urma câteva tratamente pentru a scădea excesul de sebum, iar pentru aceasta, pașii sunt destul de simplii și pot fi aplicați chiar la ține acasă.

Ai grijă să îți cureți tenul folosind o cremă demachiantă de două ori pe zi, dimineață, respectiv seară;

Spală fața cu apă rece sau călduță, niciodată cu apă fierbinte. Apa rece determină contractarea porilor dilatați, așa că poate fi de ajutor;

Folosește produse pe baza de acid salicilic care îndepărtează murdăria ce astupă porii;

Hidratează tenul folosind o cremă cu efect tonic sau produse cosmetice care ajută la normalizarea secretiei de sebum;

O dată pe săptămâna, exfoliază tenul, având grijă să nu-l  iriți. Poți folosi peelinguri enzimatice sau produse pe bază de enzime din fructe, acid glicolic, bogate în vitaminele naturale A și C sau beta-caroten, care ajută la deblocarea orificiilor de drenaj al glandelor sebacee;

Folosește creme sau produse care conțin beta-hidroxii acizi (BHA), cum este și acidul salicilic, o rudă a aspirinei și care are capacitatea de a pătrunde în zone uleioase ale pielii;

Poți stimula secreția de colagen, folosind o cremă care conține retinol, un derivat al vitaminei A, ce are proprietatea de a reface textura pielii;

De asemenea, poți utiliza cremele care conțin niacinamida, derivat al vitaminei B și care rafinează porii.

Pe lângă pașii recomandați anterior, există multe alte remedii care ajută la micșorarea porilor. Din fericire, medicina cosmetică a dezvoltat numeroase tratamente faciale nonchirurgicale și noninvazive, care te ajută să obții rapid un ten luminos, ferm și întinerit.

Curățarea facială Pro Skin

Aceasta este o procedură care funcționează pe baza tehnologiei cu ultrasunete și energiei galvanică pentru a curăța în profunzime tenul și a îndepărta impuritățile și celulele moarte. 

După 15 minute, pielea ta va fi  netedă și tonifiată iar porii se vor închide, punctele negre dispar, iar celulele încep să se regenereze și să secrete o cantitate mai mare de colagen. 

Cel mai bine este să te lași pe mâna experților în ceea ce privește tenul tău deoarece astfel vei putea să scapi cât mai repede de problemele cu care te confrunți. Un specialist știe să identifice foarte ușor cauza, luând în considerare și raspunurile tale la intrebarile pe care ți le adresează. Cel mai probabil întrebările vor fi legate de cremele pe care le-ai folosit în trecut pentru a elimina imperfecțiunile de pe față sau poate și legate de tratamentele naturale pe care le-ai încercat acasă. Toate acestea vor ajuta la găsirea unei soluții cât mai rapidă și cât mai eficientă, personalizată special pentru tine. Odată ce aceste imperfecțiuni apar pe tenul tău trebuie să încerci să le tratezi din timp până nu va fi prea târziu pentru înlăturarea acestora.