Pielea netedă în urma epilarii este un lucru foarte dorit. Dintotdeauna au fost căutate metode cât mai eficiente și nedureroase. În articolul de astăzi vom discuta despre acestea.

În cazul în care nu știți ce metodă de epilare să alegeți, trebuie mai întâi să știți ce tip de piele aveți dar și rezultatul final pe care îl doriți.

Una dintre aceste metode care este și destul de folosită este cea a aparatului de ras deoarece este foarte ușor de folosit și de transportat în cazul în care plecați din oraș sau din țară.

Este puțin zgomotos însă te ajută să elimini părul foarte rapid fără complicații.

Aparatul de ras nu smulge părul din rădăcina, îl înlătura iar în câteva zile este posibil să crească iarăși.

Tocmai din această cauza în zilele de astăzi nu mai este așa folosit iar ceara i-a luat locul. 

După ce ați eliminat părul cu aparatul de ras, dezinfectați zona și aplicați o cremă hidratantă pentru a oprii iritațiile pielii.

Crema depilatoare

Aceasta este o altă metodă foarte simplă de eliminare a părului însă nu este de durată. Părul nu este eliminat din rădăcină așadar va crește înapoi într-un timp foarte scurt. Dacă decideți să folosiți o cremă depilatoare, citiți cu atenție eticheta astfel încât să nu treceți de timpul indicat de acțiune al cremei pe piele. În cazul în care este lăsată să acționeze prea mult timp este foarte posibil să apară iritații. După ce crema a acționat curățați zona și aplicați crema hidratanta pentru calmarea zonei.

Epilatorul 

Acesta este foarte îndrăgit deoarece este ușor de transportat și foarte ușor de folosit. Rezultatele nu sunt durabile deoarece firele de par nu sunt eliminate direct de la rădăcina așadar vor apărea în scurt timp înapoi. Cu timpul epilatoarele au devenit mai performante. Ultimele modele de epilatoare nu sunt deloc dureroase iar rezultatul final este unul mult mai bun.

Înainte să folosești epilatorul pregătește-ți pielea. Fă un dus cald care să-ți deschidă porii iar mai apoi poți începe procesul de epilare. Important este ca firele tale de par să nu fie prea scurte deoarece nu se vor putea elimina complet.

Epilarea cu ceară este una dintre cele mai eficiente metode iar rezultatele for fi prezente timp de 2 sau chiar 3 săptămâni. Este o procedură foarte puțin dureroasă dar cu timpul vei observa că nu te va deranja deloc. Trebuie să nu ai părul foarte scurt pentru că în acest fel nu vor putea fi eliminate toate firele de par. Așteaptă până când părul este puțin mai crescut iar mai apoi poți să mergi la epilat. Găsește un salon în care să-ți facă plăcere să mergi deoarece este mai bine să se ocupe o singură persoană de epilarea ta, o persoană care să-ți cunoască piele. Dacă faci acest lucru acasă, asigura-te că știi toată procedura pentru a putea să obții un rezultat bun și fără iritații.

Epilarea cu zahăr

Dacă nu vrei să cumperi ceară din comerț, te poți folosi de această procedura. Se folosea în trecut și este foarte asemănătoare cu epilarea cu ceară. Diferența este că tu o vei prepara acasă din ingrediente pe care cu siguranță le ai în bucătăria ta. 

Din ce ingrediente o pot prepara?

Rețeta include zahăr, zeamă de lămâie și apă. Se pun împreună pe foc până dau în clocot. După fierbere se pune compoziția într-un borcan de sticlă la răcit. După răcire, verificați dacă o puteți aplica pe corp și folosiți-va de o spatulă. Procedura este identică cu cea folosită pentru ceară, îndepărtarea fâșiilor făcându-se în câteva secunde de la aplicare. În cazul în care sunteți deja familiarizate cu ceara, această procedura nu vă va cauza probleme.

Epilarea cu IPL, realizată acasă

Aceasta este cea mai nouă metodă pentru îndepărtarea părului nedorit. 

Potrivit unui studiu publicat de Springer London, epilarea definitivă nu are niciun risc de apariție a cancerului de piele. Delicată cu pielea sensibilă, tehnologia poate fi folosită cu încredere pentru îndepărtarea părului din zonele aflate sub linia gâtului, cum ar fi picioarele, zona axială, zona inghinală, brațele sau abdomenul. Pe parcursul unei singure ședințe, poți folosi aparatul de epilare cu IPL pe o arie extinsă a corpului și vei avea certitudinea că rezultatul va fi foarte bun. Odată distruse, în urma ședințelor efectuate periodic și la intervale de timp bine stabilite, firele de păr nu vor reapărea. 

Cum te pregătești de epilare

Primul pas pe care trebuie să-l faci, înainte de folosirea acestui procedeu de epilare, este o vizită la dermatolog, pentru a afla dacă particularitățile tenului tău ți-ar putea crea probleme. Înainte de a-ți rezerva timpul necesar unei ședințe de epilare, este foarte important să nu fi trecut mai puțin de patru zile de când ai fost la solar sau de când ai făcut plajă. Un tratament cu antibiotice, de cel puțin șapte zile, te va obliga să aștepți o perioadă echivalentă pentru a putea folosi epilarea cu IPL. Aplicarea uleiurilor de corp sau ședințele de peeling sunt total nerecomandate înainte de epilare, pentru că reduc șansele de reușită ale procedeului. 

Cum îți protejezi pielea în timpul epilării

Trebuie să setezi de la început intensitatea aparatului, în funcție de gradul tău de suportabilitate. Alunițele sau tatuajele reprezintă puncte vulnerabile ale pielii tale, deci va trebui să le acoperi cu un creion dermatograf sau cu plasturi, pentru a evita riscul de apariție al arsurilor.

Cum te îngrijești după epilare

Odată ce ai încheiat expunerea la aparatul cu lumină intens pulsată, ar fi indicat să aplici pe piele crema hidratantă pentru a evita iritațiile. Rezistă tentației de a smulge firele rămase, pentru a nu-ți îngreuna următoarea experiență de epilat. Oricum, vei observa cu surprindere că multe dintre ele vor cădea de la sine. Dușurile foarte fierbinți sau hainele foarte mulate sunt alți stimuli din cauza cărora ai putea acuza mici iritații ale pielii proaspăt epilate, așa că ar fi cel mai bine să le eviți în primele 48 de ore de la încheierea procedeului.